Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etti, federer, veda, wimbledona

Federer Wimbledon'a Veda Etti

Eski 07-01-2010   #1
Şengül Şirin

Federer Wimbledon'a Veda Etti

Federer Wimbledon'a veda etti

2010 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Roger Federer, Çek Tomas Berdych'e 3-1 yenilerek turnuvadan elendi

2010 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde verdiği bugünkü mücadeleyi kaybederek turnuvadan elenen 1 numaralı seribaşı Roger Federer, "Bugün istediğim gibi oynayamadım Elime geçen bütün fırsatları kaçırdım Final maçını seyretmeyeceğim İki hafta tatile gidiyorum" dedi Federer bugünkü yenilgisine sebep olarak da sırt ve ayağındaki ağrıları gösterdi

Başkent Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan karşılaşmada, 6'sı Wimbledon'da olmak üzere toplam 16 "Grand Slam" şampiyonluğu bulunan İsviçreli raket Roger Federer, 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych'e 6-4, 3-6, 6-1ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti

İlk seti 6-4 kaybeden Federer, ikinci seti 6-3 alarak eşitliği sağladı Çek rakibinin 3 seti 6-1 kazanmasıyla tekrar geriye düşen İsviçreli tenisçi, 4 setin 10 oyununda 5-4 gerideyken yakaladığı servis kırma şansını değerlendiremedi ve bu seti de 6-4 kaybederek 3-1 mağlup oldu

"FİNALİ İZLEMEYECEĞİM"

Merkez kortta oynadığı çeyrek final karşılaşmasında maçı kaybetmemek için büyük mücadele veren Federer, karşılaşmanın sona ermesinin ardından basının karşısına çıkarak gazetecilerin sorularını yanıtladı
Federer, "Kendimi tenisten iki hafta uzak tutacağım Hemen tatile çıkmayı planlıyorum Final maçını da seyretmeyeceğim" dedi

Başarılı tenisçi, yenilgisine sebep olarak sırt ve ayağındaki ağrıları sebep gösterdi
Bugünkü karşılaşmada istediği gibi bir performans sergileyemediğini ifade eden Federer, "Çok mutsuzum Benim için büyük hayal kırıklığı oldu Oynamak istediğim oyun bu değildi Sırtım ve ayağımda sorun var Ağrılarım arttığı için oyuna ve vuruşlarıma yeterince konsantre olamadım Bu durumum gözönünde bulundurulursa elimden geleni yaptığım söylenebilir ancak bu durumda oynamak sağlıklı değil" şeklinde konuştu

Son beş gündür sırt ve bacağındaki ağrıların arttığını belirten Federer, en kısa zamanda eski sağlığına kavuşmayı umut ettiğini, daha şimdiden gelecek yılki Paris ve Wimbledon Turnuvaları için heyecan duyduğunu ifade etti
Kariyerinde 6'sı Wimbledon 16'sı "Grand Slam" olamak üzere toplam 62 şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki Federer bu yıl Avustralya Açık'ta kupayı kaldırırken, Fransa Açık'ta ise yine çeyrek finalde elenmişti

TOMAS BERDYCH: " FEDERER YENİLGİSİNE SEBEP ARIYOR OLABİLİR"

Yarı finale çıkma başarısı gösteren Çek Tomas Berdych da karşılaşmanın ardınan yaptığı açıklamada, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını ifade ederek, "Bugün gösterdiğim performanstan dolayı çok mutluyum Gerçekten çok güzel oynadım Karşılaşmadaki zayıp noktaları iyi değerlendirdim" şeklinde konuştu

Bir gazetecinin , Federer'in yaşadığı sağlık sorununu fark edip etmediğine ilişkin soruya ise Çek raket, "Federer yenilgisine sebep bulmaya çalışıyor olabilir Hepimize oluyor bu Bence herzamanki gibi yüzde yüz performans gösterdi Belki sağlık sorunu yaşıyordur ama bunu ilk kez şimdi sizden duyuyorum" cevabını verdi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com