![]() |
Kapıcıların Kıdem Tazminatını Kim öder? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kapıcıların Kıdem Tazminatını Kim öder?Kapıcıların kıdem tazminatını kim öder? Apartman ve site gibi birlikte yaşam alanlarının arttığı günümüzde; bu yerlerin ve bu yerlerde yaşayanların, kalorifer, güvenlik, temizlik vb ![]() ![]() Her apartmanda ve sitede bir yönetici bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İlgili kanunun 20 nci maddesine göre kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: • Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; • Ana gayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlüdür ![]() • Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz ![]() Demek oluyor ki, ben zemin katta oturuyorum asansörü kullanmıyorum, çatının onarılması benimle ilgili değil ya da ben kendi “el fenerimle koridoru aydınlatıyorum elektrik parası ödemem” demek söz konusu değil, ortak giderlere “arsa payı oranında” eşit olarak katılmak zorunludur ![]() En az bir yıl çalışmış ve kıdem tazminatı almaya hak kazanan kapıcıların işten ayrılmaları durumunda ödenmesi gereken kıdem tazminatı, o tarihteki kat malikleri tarafından ödenir ![]() ![]() ![]() Kiracıların sorumluluğu, kat maliki ödemediği takdirde kira miktarı ile sınırlıdır ![]() ![]() Burak OĞUZ GÖZLEM
![]() |
|