|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
monaco, monako, monegasque, munegutarihi, prensliği, principauté, yönetim |
![]() |
Monako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu.tarihi,yönetim |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Monako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu.tarihi,yönetimMonako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu ![]() Fransa'nın güneydoğusunda Fransız Rivierası'nın orta kesiminde, 1,9 km2'lik bir kıyı şeridinden oluşan Monako, dünyanın en küçük ülkelerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1861'den beri Fransa'nın koruması altında olmakla birlikte, Monako bağımsız bir devlettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monako'da dokuma, plastik, kimyasal madde, parfüm, makine ve alet üreten fabrikalar vardır ![]() 28 bin kişi olan Monako nüfusunun, büyük çoğunluğu Fransız'dır ![]() ![]() ![]() Monako, gelişkin ekonomisi, bankacılık, spor ve eğlence tesisleriyle, yabancıların ilgisini çekmeyi sürdürdü ![]() ![]() Avrupa Toplulukları'ndaki (AT) ekonomik ve siyasal birleşme hareketi Monako'da kaygıyla izleniyor, 1993 başında Tek Pazar'ın kurulmasının ülkeyi olumsuz olarak etkilemesinden korkuluyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RESMİ ADI: Monako Prensliği ![]() YÖNETİM BİÇİMİ: Tek meclisli meşruti monarşi ![]() YÜZÖLÇÜMÜ: 1,95 km2 ![]() NÜFUS (1990): 29 ![]() ![]() BAŞKENT: Prenslik içinde başkent olarak belirlenmiş bir bölge yoktur ![]() BAŞLICA KENT VE NÜFUSU (1982): Monte-Carlo (13 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Monako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu.tarihi,yönetim |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Monako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu.tarihi,yönetimMonako,resmi adı MONAKO PRENSLİĞİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monako"da yörenin Paleolitik Çağda yerleşime açıldığını gösteren buluntular ortaya çıkarılmıştır ![]() ![]() tarafından bilinen Monako 1191"de Cenevizlilerin eline geçti ![]() ![]() içinde yaşadılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monako"da 1911"den bu yana bir anayasaya sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak;AnaBritannica cilt 23 frmsinsi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Monako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu.tarihi,yönetim |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Monako,Monako Prensliği,Principauté de Monaco,Monaco,Monegasque,Munegu.tarihi,yönetimMonako"nun burada yaşayanlarla,merkezi burada bulunan uluslararası şirketlerden alınmak istenen yüksek gelir vergisine karşı çıkması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekonomisi turizme dayanan Monako,Avrupa"nın en lüks tatil beldeleri arasına girmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Monako nüfusunun çoğunluğunun Fransız yurttaşları oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monako ,dört mahalleye (guartier)ayrılır ![]() dünyaca ünlü kumarhanesi ve çok sayıda oteliyle Monte Carlo ve hafif sanayinin gelişmekte olduğu yeni Fontvieille bölgesi ![]() Monako"daki önemli yapılar arasında Katolik katedrali,prensin Cenova ve Rönesans üslubundaki sarayı ile Monako Okyanusbilim Müzesi (1910) ![]() ![]() Kumarhane Meydanında tasarımı Charles Garnier tarafından yapılan ve günümüzde Monte Carlo opera binası olarak kullanılan bir tiyatro binası bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak;AnaBritannica cilt 23 frmsinsi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|