Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denetim, duyurusu, dönemi, eğitimi, geçiş, ismmmobağımsız

İSMMMO-bağımsız Denetim Geçiş Dönemi Eğitimi Duyurusu

Eski 11-08-2014   #1
Şengül Şirin

İSMMMO-bağımsız Denetim Geçiş Dönemi Eğitimi Duyurusu

İSMMMO-BAĞIMSIZ DENETİM GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMİ DUYURUSU

Değerli Meslektaşlarım, 660 sayılı KHK ile oluşturulan KGK'nın ülkemizde bağımsız denetimin gözetimi ve gözetiminde çok başlılığı kaldırması açısından gerekli olduğunu ancak ülkemizdeki yapılanma şeklinin yanlış olduğunu daha önce defalarca ortaya koymuştuk

Değerli Meslektaşlarım,
660 sayılı KHK ile oluşturulan KGK'nın ülkemizde bağımsız denetimin gözetimi ve gözetiminde çok başlılığı kaldırması açısından gerekli olduğunu ancak ülkemizdeki yapılanma şeklinin yanlış olduğunu daha önce defalarca ortaya koymuştuk
KGK tarafından yayınlanan Bağımsız denetim yönetmeliğine, TÜRMOB'un yasayla kendisine tanınmış yetkilerine müdahale edildiği, meslektaşlarımıza yeniden sınav zorunluluğu getirildiği, meslek mensupları ve ünvanları arasında ayırımcılık yapıldığı ve TÜRMOB tarafından gerçekleştirilen "bağımsız denetim eğitimleri" ni yok saydığı gerekçeleriyle dava açmış ve haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmiştik
Tüm ısrarlı taleplerimize rağmen, konusunda uzman hocalar tarafından titizlikle tasarlanan bir hazırlık sürecinden sonra, hiçbir ücret talep edilmeden büyük bir katılımla ve başarıyla uygulanan "TÜRMOB Bağımsız Denetim Eğitimleri" KGK tarafından dikkate alınmadığı gibi, benzer bir eğitimi anlaşma sağladığı üniversiteler aracılığıyla üstelik yaklaşık 3000-TL gibi bir bedelle yeniden alınmasını zorunlu hale getirmiştir
Bu süreçte açtığımız davanın devam ettiğini, haksızlıklara karşı mücadelemizin sürdürüleceğini, sizlerin bu eğitimlere katılmak için acele etmemesini, üstelik ortada bir denetim pazarının henüz oluşmadığını, bu anlamda kaybedecek bir şey olmayacağını, bu mücadeleye katkı verilmesi gerektiğini ve bu süreçte eğitime başvurmayan hiçbir meslektaşımızın mağdur edilmeyeceğini ısrarla vurguladık
Bu sürecin bir aşamasında KGK ile TÜRMOB arasında bir çalışma komisyonu kurulmuş, yapılan ilk toplantılar sonucunda, TÜRMOB'la iş birliği ve TÜRMOB tarafından verilen bağımsız denetim eğitimlerinin belirli koşullar altında dikkate alınabileceği yönünde bir ön kabul oluşmuştu
Ancak bu görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı aşamada, kamuoyunda bilinçli olarak yayılan haberlerin de etkisi ile, eğitimlerin dikkate alınması yönündeki çalışmalar sonuçsuz kalmıştır
Mevcut durumda, eğitimlerin başvuru süresinin dolmasına çok az bir zaman kalmıştır Bu eğitimlerin başvuruları 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılmalı ve eğitimler 31 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanmalıdır
En başta ortaya koyduğumuz gibi, mücadele sürecimizin hiçbir aşamasında, bir tek meslek mensubumuzu bile mağdur etmemiz söz konusu olmayacaktır Sizlerin bu aşamada mümkün olduğu kadar iyi koşullarda bu eğitimleri tamamlaması en temel hedefimizdir
Bu anlayış doğrultusunda söz konusu eğitimler için TÜRMOB, Ankara Üniversitesi ve Işık üniversitesi ile ve yine Ankara üniversitesi de Marmara üniversitesi işbirliği yapmıştır Bu eğitimler yapılacak iş birliği çerçevesinde, odamıza ait eğitim birimlerinden de yararlanılarak, öncelikle bu üniversitelere yönlendirilme şeklinde gerçekleştirilecektir
Bu çerçevede 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvurularınızı bu üniversitelere ivedilikle yapmanızı öneriyoruz
Bağımsız denetimle ilgili olarak; başta 15 yıl ayrımı ve Genç Meslektaşlarımıza tekrar Sınav yapılması olmak üzere ,Meslek Örgütümüze ve Meslektaşlarımıza yapılan haksız uygulamalara karşı mücadelemiz devam edecektir
Bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar diliyoruz
Saygılarımla,
Yahya ARIKAN

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com