Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
artıramazsınız, aylığınızı, birleştirerek, çalışmanızı, destek, memurluk, primine, süreniz

Destek Primine Tabi çalışmanızı Memurluk Süreniz Ile Birleştirerek Aylığınızı Artıramazsınız

Eski 08-27-2014   #1
Şengül Şirin

Destek Primine Tabi çalışmanızı Memurluk Süreniz Ile Birleştirerek Aylığınızı Artıramazsınız

Destek primine tabi çalışmanızı memurluk süreniz ile birleştirerek aylığınızı artıramazsınız

Soru: 1998 de 657 sayılı devlet memurluğu kanuna göre bir kamu kurumundan emekli oldum Emekli maaşım düşük olduğu için destek primi ödeyerek 9 veya 10 yıl daha çalıştım Çalıştığım bu yıllarımı yaklaşık 3000 veya 3500 günümü emekliliğimle birleştirebilir miyim? Bunun hukuksal yöntemi nedir? Eğer hizmet birleştirmesi yapabilirsem her halükarda 25 yıl 1 ay + 9 yıl= 34 yıl 1 ay üzerinden emekli sayılabilir miyim? Soruma cevap verirseniz çok mutlu olurum
Ülker BAŞAR
Cevap: Destek priminin, çalışırken emekli aylığı alınmasını sağlamadan başka emekliye yararı yok Destek primi, emekliyi değil Sosyal Güvenlik Kurumunu desteklemekte Maalesef destek primine tabi çalışma sürenizi memurluk sürenizle birleştirerek emekli aylığını yükseltemezsiniz

Ekrem SARISU – POSTA

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com