Tavuk Sarma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Tavuk Sarma TarifiTavuk Sarma Tarifi
Tavuk filetolara hazırlanan sos sürülerek kapaklı bir kap ile buzdolabına kaldırılır 3-4 saat dinlendirilir Eti sarma işlemine başlamadan önce beşamel sos hazırlanır Bu linke tıklayarak tarifi izleyebilirsiniz, 12-14 adet sarma hazırlayacaksanız eğer bu tarifteki sos fazla gelebilir dilerseniz malzemelerinin miktarlarını azaltarak kullanabilirsiniz Ben artan sos ile börek hazırladım(tarif için tıklayın) Beşamel sosu da hazırladıktan sonra sarma işlemine geçelim Bir adet tavuk etini tabağa serin üzerine bir kaşık kadar garnitür ve sos ekleyin Küçük küçük kesmiş olduğunuz kaşar peynirlerinde de koyarak tavuğun her iki ucunu üst üste getirerek açılmaması için kürdan saplayın İç harcının tavuk etinin büyüklüğüne göre fazla ya da az koyabilirsiniz Fırın kabına dizilen sarmaların üzerine sıcak su ile karıştırılan domates salçası gezdirilir 190C-200C fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirilir Dilerseniz kalan beşamel sosu da tavukların üzerine dökebilir, fırından almadan önce kaşar peyniri rendesi de serpebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Tavuk Sarma Tarifi |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuk Sarma TarifiBeşamel Sos Nasıl Yapılır?
Un ilave edilerek kavrulur Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Tavuk Sarma Tarifi |
|
|
#3 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuk Sarma TarifiTavuk Sarma / 4 kişilik / Hazırlanış süresi – 20dk / Pişme süresi – 30 dk
Malzemeler; 4 adet tavuk göğüs 4 dilim cheddar peyniri 12 dilim dana etli salam Tuz Karabiber 2 su bardağı un 2-3 adet yumurta 2 su bardağı ekmek kırıntısı Hazırlanışı; Tavuk göğüslerini bıçakla biraz incelttikten sonra, iki yaprak stechin arasında çok inceltmeden dövün ve tezgâha alın ![]() Üzerlerine tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin ![]() Her bir tavuk göğsün üzerine 3’şer dilim salam ve 1’er dilim cheddar peyniri yerleştirip, rulo yapın ![]() Tavuk rulolarınızı ilk önce una, sonra yumurtaya, son olarak da ekmek kırıntısına bulayın ![]() Bir tavayı ateşin üzerine alıp, tabanını kaplayacak kadar riviera zeytinyağı ekleyin ![]() Yağınız ısındığında tavuk sarmaların dışlarına renk verin ve dışları iyice renk aldıktan sonra fırın tepsisine alıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ardanınmutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|