![]() |
Patlıcan Dizmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Patlıcan DizmesiPatlıcan Dizmesi Malzemeler:
Patlıcan Dizmesi Yapılışı Patlıcanların kabuklarını soyalım ve 3 cm kalınlığında doğrayalım ![]() Daha sonra tuzlu su da 15-20 dakika bekletelim ve patlıcanları yıkayıp, suyunu süzelim ![]() Tavaya sıvı yağı koyup, ısıtalım ve patlıcanların her yerini kızartalım ![]() Köftesi için; soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım ![]() Bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve yoğuralım ![]() Hazırladığımız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayıp, hafif bastıralım ![]() Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte şeklinde sıra sıra dizelim ![]() Domatesleri, dolmalık biberleri elma dilimi şeklinde kesip, patlıcanların üzerine yerleştirelim ![]() Üzeri için; tavaya sıvı yağı, salçayı koyalım ve 1-2 dakika kavuralım ![]() İçine sıcak suyu, tuzu ilave edelim ve kaynatalım ![]() Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerinde gezdirelim ![]() Patlıcan Dizmemizi önceden ısıtılmış 175° fırında 30-35 dakika pişirelim ![]() ![]() Not: Köftesini hazırlarken, hazır köfte harcı da kullanabiliriz ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|