Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Firmalar & İşletmeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ses, süngeri, yalıtım

Ses Yalıtım Süngeri

Eski 06-21-2014   #1
b.a.f.

Ses Yalıtım Süngeri

Ses yalıtımı, kapalı odalar içerisindeki seslerin oda sınırlarını aşmasını engellemek için yapılan çalışmadır Bu çalışmada öncelikle sesin oda içerisindeki düzeyinin mümkün olduğunca düşürülmesi, daha sonra da düzeyi düşen bu sesin oda sınırlarından geri yansıtılması için gerekli önlemler alınır Ses, en basit tanımıyla, hava basıncındaki çalkalanmaların insan kulağı tarafından tespit edilebilenleridir Dalgalar şeklinde yayılan ses, oda duvarları ile karşılaştığında duvarın tipine bağlı olarak farklı şekillerde etkilenir

Yukarıdaki figürde görüldüğü gibi duvara akseden sesin bir kısmı yutulmuş, bir kısmı geri yansımış ve bir kısmı da duvara sızmıştır Ses yalıtımı asıl olarak duvara sızan enerji miktarını olabildiğince düşürmeyi hedefler Bu şekilde ses oda içerisinde kalacaktır ve çevre mahallere ulaşmayacaktır Ancak oda içerisindeki sesin birikerek odadaki ses düzeyinin artması istenmeyen bir sonuçtur Özellikle alçak frekanslarda yalıtımı iyi yapılmış odalarda oda içerisinde biriken bas sesler sıkça sorun yaratmaktadır Bu sebeple her ses yalıtım süngeri uygulaması beraberinde bir miktar da oda içi ses yutumu uygulaması gerektirir (bkz Ses Yutucu Malzemeler) Ses yalıtımını anlamak için öncelikle sesin nasıl iletildiğini anlamak gerekir Aşağıda sesin iletim yolları tarif edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com