![]() |
Sen Geldin… |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sen Geldin…![]() Dostu kande bulasın sende durmak ile sen Ol imaret eylemez sen viran olmayınca Yar hasretiyle ciğerleri parça parça olmuş bir aşık, gönlünde onun hayali, gözlerinde yaş, gelip durmuş maşukunun kapısında ![]() ![]() Arada sadece bir kapı varsa sevgiliye kavuşmak için, o kapının önünde bekleyenin resmini sözlüklerde hasret kelimesinin karşısına iliştiriverseler, hasretin ne olduğunu anlatmak için kelimeye hacet kalmazdı ![]() Düşünsenize, birazdan kapı açılacak, o görünecek, ayaklarının dibine atacak aşık kendisini, şiirler okuyacak, boynunu bükecek, susacak, anlatacak yokluğunun ızdırabını ![]() ![]() Uzun sözün kısası, gönül bir parçaya, her parça bir hayale bölünmüş, her hayal binlerce ümide… Aşık perişan, aşık mahzun ve nihayet içerden bir ses: - Kim o? Kavuşmanın heyecanı, hicranın azabıyla kapı önünde asırlarca beklemekten eşiğe dönen aşık, beklediği sesi duyunca sevinçle haykırmış ![]() - Ben geldim ![]() İçeriden bütün vuslat hayallerini yerle bir eyleyen sesi duyulmuş sevgilinin: - Gelen sen isen, var git, biraz daha yan öyle gel! Bu cevap karşısında aşığın düştüğü hali sizin muhayyilinize bırakıyor, “aşık, aradaki tek engelin o kapı olmadığını kesin anlamıştır” diye not düşmekte fayda görüyorum ![]() Açıldığı vakit sevgilisiyle kavuşacağı ümidiyle beklediği kapıdan, boynunu büküp ah u figan eyleyerek dönmek zorunda kalan aşık, çöllere vurur kendini ![]() ![]() ![]() Bir şeye sahip olabilmek için ondan vazgeçmek gerektiğini idrak ettiğinde, önce ayaklarının sevgilinin ayaklarına ne kadar benzediğini fark eder, sonra gönlünün sevgilinin gönlüne büründüğünü ![]() ![]() Yüzünü yıkamak için eğildiği suda sevgilisini görünce, kuşların, gecelerin, rüzgarın, ayrılığın, kum tanelerinin, sessizliğin ve her şeyin birer damla olduğu o suyla yıkar yüzünü, düşer yollara ![]() Ayaksız yürüdüğü yollardan geçerek tekrar gelir dostun eşiğine ![]() - Kim o? Önce göz olup seyrederken kapıyı, duyduğu sesle beraber kulak kesilir bütün vücudu, sonra dil olur, seslenir: “Gönlümü alan sevgili sensin” diye cevap verdi ![]() Sevgili; “Madem ki bensin ey ben, gel içeri gir! Ev dar, iki kişi sığmıyor” dedi ![]() İğneye geçirilecek iplik iki ayrı iplik olursa geçmez ![]() Ve ardına kadar açılır kapılar… Bu, aslında maşukun kendisine kavuşmasının hikayesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce kaş olur, göz olur, sonra yırtılır perdeler senin tükendiğin demde, senden geriye bir o kalır, aşk o zaman aşktır ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar Tuncer Satır Arası Hikayeler
![]() |
|