06-10-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kayısılı Istinye Pastası
KAYISILI İSTİNYE PASTASI
Malzemeler
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- 1 su bardağı tozşeker
- ½ su bardağı ılık süt
- 125 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 8-10 adet taze ya da konserve kayısı (2 adet orta boy elma da kullanabilirsiniz)
Ayrıca;
- ½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
- ½ su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı
- Yıkanmış ya da konserve kayısıları ortadan ikiye bölüp bir kenarda bekletin
- Kek hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba koyun Mikserle 3-4 dakika kadar çırpın
- Ilık süt, ılıtılmış yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin bir taraftan mikserle çırparken, bir taraftan da unu azar azar ilave edin
- Koyu muhallebi kıvamındaki kek hamurunu yağlanmış yuvarlak bir borcama ya da kek kalıbına aktarın Üzerine kayısıları hafifçe bastırarak dizin (elma kullanacaksanız, soyup yarımay halinde dilimlediğiniz elmaları bıçak sırtı şeklinde hafif bastırarak yerleştirin)
- Ceviz içi, tozşeker ve tarçını bir kasede karıştırıp en üste serpiştirin
- Keki önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika pişirip çıkarın Soğuyunca dilimleyerek servise sunun
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|