Kabak Graten Tarifi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kabak Graten TarifiKabak Graten Tarifi Kabak Graten Tarifi için Malzemeler:
Kabak Graten Yapılışı Kabakların kabuklarını soymadan yarım cm kalınlığında dilimleyelim ![]() Tuzunu ilave edip, kabakları eritmeden haşlayalım, kabaklar haşlandıktan sonra suyunu süzelim ![]() Sonra hemen üzerine soğuk su gezdirelim Sıcakta beklerse kabaklar erir![]() Kabakları dikdörtgen borcama döküp soğumaya bırakalım ve beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım ![]() Beşamel sos için; teflon tavada yağı eritelim, üzerine unu ekleyip kavuralım ![]() Unun rengi değişince üzerine sütü dökelim ve hızlıca karıştıralım ki un topaklanmasın ![]() Beşamel sos kaynayınca ocağı kapatalım ![]() Beşamel sosu haşladığımız kabakla karıştıralım Beyaz peyniri üzerine ufalayalım veya rendeleyelim![]() Dereotunu kıyalım ve onu da kabakların üzerine serpelim ve tekrar karıştıralım Üzerine kaşarları serpelim![]() 180 derecelik fırına koyup pişirmeye başlayalım ![]() Üzeri sararınca çıkaralım ve kabak graten yemeğimizi sıcak olarak servis yapalım ![]() Kabak olduğuna inanamayacaksınız, çok lezzetli oluyor Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|