Ispanaklı Çıtır Börek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ispanaklı Çıtır BörekISPANAKLI ÇITIR BÖREK Ispanaklı Çıtır Börek İçin Malzemeler ; 2 tane yufka 250-300 gram kadar ıspanak 1 tane soğan Tuz Karabiber 3 yemek kaşığı kadar tereyağı (erimiş) 2 yemek kaşığı un 1 tane yumurta sarısı Susam Yapılışı ; ilk olarak ıspanağı güzelce yıkayıp temizleyin Daha sonra1 resimdeki gibi tencere sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanıkoyup kavurun Kavrulan soğana küçük parçalara bölünmüş ıspanağıilave edip tencerenin ağzı açık olacak şekilde kavurun Kapatmayayakın tuz ve karabiber ekleyip bir kaç kez karıştırın ve ocağın altını kapatın 2 resimdeki gibi soğumuş olan ıspanağa beyaz peynirilave edip karıştırın ![]() Yufkayı düz bir zemine serin ve erimiş olan tere yağı ile yufkanın her yerini yağlayıp, 1 yemek kaşığı unu süzgeç ile yufkanın her yerine eleyin Daha sonra yarım daire olacak şekilde2′ye katlayın 3 resimdeki gibi ıspanağın yarısını yufkanın uzun kısmınayayın ve kenarlarını az içe doğru katlayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın 4 ve 5 resimdeki gibi sarmış olduğunuz yufkayıM harfi gibi katlayın ![]() 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın Börekleriayrı ayrı buzdolabı poşetine koyup 3-4 saat donana kadar buzluk bölümünde bekletin Daha sonra çıkarıp buzu çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin ![]() Fırından alıp sıcak olarak servis yapın…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|