03-07-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patates Püresi Yatağında Beşamel Soslu Köfte
Malzemeler

Patates Püresi İçin
- 5 Adet Patates
- Yarım Su Bardağı Süt
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Köfte İçin
- 500 Gr
Kıyma
- 1 Adet Yumurta
- Yarım Ekmek İçi
- 1 Adet Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
- Çeyrek Demet Maydanoz
Beşamel Sos İçin
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Köftemiz için soğanı ve ekmek içini rondodan ayrı ayrı geçiriyoruz Sırasıyla kıyma,ekmek içi,soğan,yumurta ve tuzumuzu bir kaba koyuyoruz ardından ayrı bir kapta karbonat ve limon suyunu kartıştırıp ekliyoruz karışımımızı iyice yoğuruyoruz en son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekleyerek köftemize şekil veriyoruz ve 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz
Kabuklarını soyup orta büyüklükte soyduğumuz patatesleri sıcak suda haşlayarak çatalla eziyoruz sonra sırasıyla içine yağ,tuz ve sütümüzü koyarak iyice karıştıyoruz Dibini yağladığımız borcamın dibine püremizi yayıyoruz
 
Püremizin üzerine kızgın yağda kızartığımız köfteleri diziyoruz Başamel sosumuz için yağımızı ve unumuzu kavuruyoruz,hafif pembeleşince sütümüzü ekleyerek hızlıca kaynayana kadar sürekli karıştıyoruz,kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekliyoruz iki dakika sonra altını kapatıyoruz
Hazırladığmız beşamel sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen yemeğimimizin üzerine kaşar rendesi yayarak iki dakika daha fırında bekletip sıcak olarak servis ediyoruz
Afiyet Olsuunnnn…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|