02-18-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tuna Dalgaları Pastası
Tuna Dalgaları Pastası

Hamur için;
- 1 kavanoz vişne kompostosu ( suyunu süzdür vişneler kullanılacak)
- 250 gr yumuşamış tereyağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı elenmiş un
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yumurta
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı süt
- Vanilya
- Bir tutam tuz
Krema için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 3,5 su bardağı süt
Üzeri için:
- 200 gr bitter çikolata
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı

HAMUR İÇİN yumuşamış tereyağını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın Vanilya, tuz ekleyin Yumurtaları tek tek yedirerek çırpmaya devam edin Un ve kabartma tozunu ekleyin Yağlanmış büyük boy fırın tepsisine hamurun yarısını dökün Kalan hamurun içine kakao koyun önceki hamurun üzerine dökün
Çekirdeği çıkarılmış vişneleri arayla dizin 160 derecelik fırında pişirin (YAKLAŞIK 40 DK FIRININ PERFORMANSINA BAĞLI DAHA KISA SÜREBİLİR ) Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin
KREMA İÇİN; pudingi üzerinde yazan tarife göre sütle pişirin Piştikten sonra soğumaya bırakın (ÇOK SOĞUK OLMAYACAK) Hazırlanan kremayı soğuyan kekin üzerine sürün ve 1 saat soğutun
ÜZERİ ; Bitter çikolatayı yağla birlikte benmari usulü eritin Pastanın üzerine sürün Çok soğutmadan çatalla şekil verin Dolapta 1 -2 saat soğutun AFİYET OLSUN
PÜF NOKTALARI;
-Hamur kek kıvamında akışkan değil Sert oldu diye korkmayın
-bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı
NOT : Ben bu tarifin yarım ölçüsünü yaptım o yüzden küçük tepsi kullandım Tarifteki ölçüler büyük fırın tepsisi için
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|