Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istanbul’da, neler, oluyor, saatte

İstanbul’da Bir Saatte Neler Oluyor?

Eski 02-14-2014   #1
[KAPLAN]

İstanbul’da Bir Saatte Neler Oluyor?

Timeout‘un İngilizce olarak hazırladığı ‘İstanbul’da bir saatte neler oluyor?’ sorusunun cevaplarını içeren bu çalışma özellikle İstanbul’u merak eden yabancılar için faydalı ve bilgilendirici olduğu kadar şaşırtıcı da olduğunu söyleyebiliriz Sizler de incelediğinizde bırakın yabancıları, bizlerin bile bu kadar detaylı bilmesi mümkün olmayan bilgiler olduğunu göreceksiniz Bu açıdan Timeout, İstanbul hakkında paylaşmaya değer bir infografik ortaya çıkarmış

İstanbul ve hatta Türkiye hakkında yeterli bilgisi olmayan yabancılara da ışık tutacağını düşündüğüm çalışmada birbirinden ilginç veriler var İstanbul hakkında eğlenceli ve bir o kadar da şaşırtıcı bilgilerin bulunduğu bu infografiği seveceğinizi umuyorum :)

Bir çırpıda görmek isterseniz, İstanbul’da bir saatte…

1290948 bardak çay içiliyor
41667 adet simit tüketiliyor
924 turist İstanbul’a geliyor
24 bebek doğuyor
51200 insan boğazdan karşıya geçiyor
6,25 gemi boğazdan geçiyor
1083 litre rakı tüketiliyor
19,4 kişi daha İstanbul nüfusuna ekleniyor
92396904 adım İstiklal Caddesi’nde atılıyor
21743 taksi yolculuk ediyor ve 21 yeni araç trafiğe katılıyor

Not: İnfografikte yer alan sayısal verilerde nokta() ve virgül(,) kullanımını uyarladım Virgülden sonraki kısımlar küsürat olarak kullanılır, nokta ise soldan itibaren 3 basamakta bir kullanılarak binlik geçişleri kolaylaştırır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com