Evde Doğal Elma Sirkesi Yapımı |
01-30-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Evde Doğal Elma Sirkesi YapımıEvde Doğal Elma Sirkesi Yapımı
Cam kavanoza yarısına kadar su doldurulur suyu ben önce kaynattım ve soğuttum suyun içerisine nohut, şeker ve bulguru atılır Elmalar kalın kalın soyulur soyulan elma kabukları da kavanozun içine konulur Kavanozun kapağı kapatılmaz kapatılırsa çok keskin olur üzeri tülbentle kapatılıp etrafına lastik geçirilir kavanoz ışık görmeyen ancak oda ısısında olan bir köşeye kaldırılır Zamanla sirke oluştukça sirke kokusu çıkmaya başlayacaktır Etrafına gelen meyve sinekleri olursa kesinlikle olduğunu buradan mutlaka anlayabilirsiniz, bu süre 40 gün kadar Daha sonra sirke süzülür içindeki elma kabukları diğer malzemelerle atılır Kavanozu yıkamadan tekrar sirke içine koyulup 2 kaşıkta bal eklenir Bu şekilde aylarca saklanabilir Keşke elmaları da doğal olarak bulabilseydim aslında en önemli püf noktası elmaların doğal olması fakat bulamadım Amasyada yaşayanlar çok şanslı Afiyet olsun nefisyemektariflericom
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|