Tavuklu Karnabahar |
01-22-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuklu KarnabaharTAVUKLU KARNABAHAR 1 adet küçük karnabaharı parçalara ayırın Tavanın tabanını kaplayacak kadar zeytinyağında renkleri altın kahverengi oluncaya kadar kızartın Kahverengileşen yerleri yerken sizi en çok mutlu edecek tarafı olacaklar Havana 2 çay kaşığı dört renk karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ile 2 diş sarımsağı ekleyin Sarımsakların rahat dövülmeleri için de bir miktar tuz ilave edip karışımı dövün Sonra 1 tatlı kaşığı kimyon, birer çay kaşığı nane ve kekik ekleyip, tatların birbirine karışması için 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin Renk vermesi için 2 çorba kaşığı domates ve 1 çorba kaşığı biber salçası da ilave ederek, kuşbaşı doğranmış tavuklar ile karıştırın Tavukların göğüs yada but kısmından kuşbaşı yaptırabilirsiniz Bu sos tavuğun lezzetini artıracak hem de yemeğe baharatlı bir tat katacak Ancak tadın tavuklara geçmesi için bu karışımı en en az 1 saat bekletmelisiniz Tavuğu soslu şeklinde de dondurabilirsiniz Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp kullanmak çok pratik olabiliyor Tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısınınca küp küp doğradığınız 1 adet soğanı kavurun Daha sonra 4 diş sarmsak ve soslu tavukları ekleyip 3-4 dakika kavurup, karnabaharları ilave edin Son olarak üzerine çıkacak kadar da sıcak su ilave edip kısık ateşte 25 dakika pişirin Bu yemek karnabahar sevmeyenleri bile kokusuyla baştan çıkaracak Refika Birgül mucizelezzetlercom
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|