Domates Soslu Patlıcan Yemeği |
01-09-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Domates Soslu Patlıcan YemeğiMALZEMELER: yuvarlak borcamda kare borcamda veya turbo fırının en küçük tepsisinde yapın 7 adet orta boy patlıcan yarım kilo kuşbaşı et SOSU İÇİN: 3 yemek kaşığı sıvı yağ 5 adet domates 5 adet yeşil biber 3 adet soğan bir avuç kıyılmış maydanoz 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kara biber 15 çay kaşığı tuz TEPSİYE DÖKMEK İÇİN: 1 su bardağı su yarım yemek kaşığı salça (karışık) YAPILIŞI: Patlıcanları çizgili olacak şekilde alacalı soyunpatlıcanları güvece doğrar gibi kuşbaşı şekilde doğrayınsuya koyunsuya 1 çay kaşığı tuz atınpatlıcanların acısı çıksın10 dk sonra sudan çıkarıp suyunu sıkınkızgın yağda kızartınservis tabağına havlu kağıt serip kızaran patlıcanları koyun bu arada bir tencereye kuşbaşı eti koyunocak kısık olsunkısık ateşte etler suyunu bırakır ve bu bıraktığı suyunu çekilene kadar pişirinsuyu çekilince ocaktan alın çukur bir tavaya yağı koyunrendelenmiş soğanları sarımsakları kavurunrengi değişince ince doğranmış biberleri ekleyinkarıştırın2 dksonra salçayı ekleyinkarıştırınüzerine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyinpul biber ve karabiberi ekleyinpişmeye bırakındomatesler suyunu çekene kadar pişsinsuyunu çekince pişirdiğiniz kuşbaşı eti ve kıyılmış maydanozu ekleyip bir iki kez karıştırıp ocaktan alınkızarttığınız patlıcanları da ekleyip karıştırın yuvarlak borcama veya kare borcama hazırladığınız soslu kuşbaşılı patlıcanları döküp yayın1 su bardağı suda salçayı karıştırıp üzerine dökün200 derece fırında 20 dkpişirinyanına pilav yapıp servis edinafiyet olsun…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|