01-04-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Peynirli Pide

Hamuru için: - 125g tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un (gerekirse biraz daha ilave edilebilir)
İçi için: - Maydanoz
- Peynir (bir iki çeşit peynir karıştırabilirsiniz)
Üzeri için: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alarak yoğurun Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde 10 dk kadar dinlendirin Bu arada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz Maydanozu kıyın, peynirleri küçük parçalara ayırın ve maydanozla karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şeklinde elinizle açın Üzerine iç malzemeden bir kaşık kadar koyduktan sonra kenarları kapatın Üç kısımları iyice yapıştırın ki pişme aşamasında açılmasınlar Benimkilerin bazıları açıldı ama dikkatlice kapatıldığında sorun olacağını düşünmüyorum Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin, dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|