Armut Reçeli |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Armut ReçeliArmutların tatlı ekşi lezzetiyle tarçın ve karanfil birleşince ortaya çıkan reçel tadılmaya değer ![]() Aslında armudumuz tek başına tam 1 kilo 205 gram geliyordu Ben soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra 1 kilo gelir diye düşünüyorsun ama dışarıdan ufak gibi görünen bir eziğin içeri doğru oldukça ilerlemiş olduğunu gördüm Temizleme işi bittiğinde elimde 850 gr kadar temizlenmiş ve dilimlenmiş armut kaldı![]() Bunu yazıda belirtiyorum çünkü reçeli hazırlarken sorun yaşamanızı istemem 850 gr ile 1 kilo meyve arasında çok bir oynama olacağını sanmıyorum, bu nedenle aynı ölçüleri kullanabilirsiniz![]() Reçel hazırlarken meyvenizin ezik ya da çürük kısımlarını mutlaka ayırın ![]() Sevgiler… Malzemeler
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|