Etli Yaprak Sarması |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Etli Yaprak SarmasıMalzemeler
İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz Üzerine kıymamızı,pirincimizi,doğranmış maydanozu, sıvıyağımızı, salçamızı, kimyon, yenibahar,nane ve tuzumuzu ekledikten sonra bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz Ardından sıcak suda 3 dakika haşladığımız taze yapraklarımızı süzüp sarma işlemine başlıyoruz Sarma işlemi bittikten sonra, tenceremizin dibine yaprakların sap kısımlarnı ve bir iki yaprak koyarak üzerine sardığımız sarmaları diziyoruz Yemeğimizi ocağa koymadan tuzunu ve yağını ilave ediyoruz Yapraklarımızın üzerine orta büyüklükte bir tabak koyuyoruz kenar kısmından yaprakların üzerine hafif geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz![]() Yemeğimiz piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirip servis aşamasında üzerine yoğurt ve eritilmiş terayağında kızdırdığımız toz kırmızı biberi gezdirip nane ile süslüyoruz ![]() Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|