|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkatevlenmeden, dullar, kızlar, mutlaka, tezel, yapınali, yetim |
![]() |
Yetim Kızlar ve Dullar Dikkat!-Evlenmeden önce Bunu Mutlaka Yapın-Ali Tezel |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yetim Kızlar ve Dullar Dikkat!-Evlenmeden önce Bunu Mutlaka Yapın-Ali TezelYetim kızlar ve dullar dikkat!-Evlenmeden önce bunu mutlaka yapın-Ali Tezel Çeyiz parası almak istiyorsanız Yetim kızlar, dullar, evlenmeden önce aylığa başlayın Sosyal Güvenlik Kurumu, yetim aylığı alan kızlar evlenirse kendilerine 24 aylık maaşları kadar çeyiz parası öder ama bu paranın alınması için yetim aylığı alıyorken evlenmek gerekir ![]() Üç sene önce babamı kaybettim, babam SSK emeklisiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seda Hanım, siz ve sizin gibi birçok yetim kız, aslında SGK’dan 24 aylık maaş tutarında yetim aylığını çeyiz parası adı altında alma hakkı varken maalesef alamıyorlar ![]() ![]() ÇALIŞAN KIZLAR, EVLENMEDEN ÖNCE İŞTEN ÇIKIN Özellikle ana veya babasını kaybetmiş ama SSK’lı, Bağ-Kur’lu ana-babalarından aslında yetim aylığı alma hakları varken çalıştıkları (adlarına prim ödendiği) için yetim aylığı alamıyorlar ![]() ![]() EVLENECEKSENİZ ‘AYLIĞA GEREK YOK’ DEMEYİN Özellikle sizin gibi aslında çalışmadığı için vefat etmiş ana-babasından yetim aylığı alma hakkı varken “Ne gereği var, nasılsa yakında evleneceğim” diyenler de bunu yapmasın ![]() ![]() SSK VE BAĞ-KUR’DA 24 AY, SANDIKTA 12 AY Çeyiz parası, 5510 sayılı kanuna göre SSK veya Bağ-Kur’dan yetim aylığı alan kızlar için 24 aylık maaşları tutarında olup, ana-babası Emekli Sandığı’na tabi olanlar için ise 12 aylık maaş tutarındadır ![]() ![]() ![]() ![]() “Madde 90 – Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının oniki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir…” 48 YAŞINDA EMEKLİ OLACAKSINIZ 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altan Bey ne ilginç, aynı gün doğmuşuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali TEZEL / GAZETE HABERTÜRK
![]() |
|