|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ali, mali, müşavirler, olabilirler, serbest, ssk’lı, tezel |
![]() |
Serbest Mali Müşavirler SSK’lı Olabilirler / Ali Tezel 30.09.2013 |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Serbest Mali Müşavirler SSK’lı Olabilirler / Ali Tezel 30.09.2013Serbest Mali Müşavirler SSK’lı Olabilirler / Ali Tezel 30 ![]() ![]() 3568 sayılı Meslek Kanunları gereğince iki kısıt hariç tüm serbest muhasebeci mali müşavirler SSK’lı olarak, başka unvan-görev ve 3568/2 ![]() Haftanın son günleri ile hafta sonunu Erzurum Mali Müşavirler Odası’nın daveti üzerine Erzurum’da geçirdim ve Anadolu’da sosyal güvenliğin anlattım bakış açılarını değiştirmeye çabaladım ![]() ![]() ![]() ![]() Erzurum SGK, müfettişin soruşturması neticesi aşağıdaki yazıyı Erzurum Mali Müşavirler Odasına göndermiş, bari gönderirken içine koydukları yasayı okusalardı orda iki kısıtı görürlerdi ![]() Konuyla ilgili olarak birincisi, 3568 sayılı Yasa ile ilgili SGK’nın herhangi bir görevlisinin değerlendirme yapma yetkisi yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***ODA’YA GÖNDERDİKLERİ YAZI YASADIŞI “Yapılan araştırma-soruşturmalar neticesinde, aşağıda isimleri kayıttlı üyelerinizin işyeri sicil numaraları ve ünvanları belirtilen işyerlerinde 5510 sayılı Kanun’un 4/a maddesi kapsamında (hizmet akdiyle) çalışmakta oldukları tespit edilmiştir ![]() Bilindiği üzere 3568 sayılı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Kanununun Yasaklar Başlıklı 45 inci maddesinin birinci fıkrasında; “Serbest muhasebeciler ![]() ![]() ***HADİ BAKANLIĞIN 19 ![]() Hadi desek ki, SSK’lı (4/a) çalışan serbest muhasebeci mali müşavirler bu işyerinde fiili çalışmıyorlar o sebeple 4/a hizmetleri iptal edilmeli deseniz biraz daha anlayacağım ama tam anlayamayacağım zira, kimin fiilen çalışıp çalışmadığını merak ediyorsanız, gidin Çalışma Bakanlığı’nın 19 ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Alitezel ![]()
![]() |
|