|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ali, atılamaz, dedikodu, işçi, tazminatsız, yapan, şerbetçi |
![]() |
Dedikodu Yapan Işçi Tazminatsız Atılamaz / Ali ŞERBETÇİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dedikodu Yapan Işçi Tazminatsız Atılamaz / Ali ŞERBETÇİDedikodu yapan işçi tazminatsız atılamaz / Ali ŞERBETÇİ Dedikodu yapan işçi tazminatsız atılamaz Ali bey; işe giren bir işçimiz, bir diğer işçi ile çalışanlar hakkında olmadık şekilde dedikodu çıkardı ![]() ![]() ![]() Sayın Okurum, dedikodu yapmak tazminatsız işten çıkartma hallerinden sayılmamıştır ![]() ![]() Aksi durumda ‘dedikodu yapıyor’ diye tazminatsız işten çıkartamazsınız ![]() Ben kamuya bağlı bir taşeron firmaya bağlı güvenlik personeli olarak çalışıyorum ![]() Bizi idari izine çıkarttılar, bu arada diğer personel çıkarken eleman vermediler, fazla mesai yaptırdılar ama mesai paramızı vermediler ![]() ![]() ![]() ![]() Normalde maaş olarak göstermesi gerekmez mi ve bunları mahkemeye verip banka kesintileriyle birlikte iş yerinden alabilir miyiz? Cemal A ![]() İş kanununa göre, işverence fazla mesailerin zamlı olarak ödenmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Ali Bey; bir işyerinde 8 yıldır çalışıyorum ![]() ![]() Patronun oğlu tarafından taciz edildim, tartıştım ve işten ayrılmak istiyorum ![]() Bunu nasıl ispat ederim? Hem tazminat davası açacağım hem de kıdem tazminat davası açacağım ama bu konuda ne yapmam, nasıl tedbirler almam lazım? M ![]() ![]() İş kanununa göre işveren tarafından tacize uğramanız halinde iş sözleşmenizi fesh ederek tazminat alabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Bir işyerinde 3 yıldır çalışıyorum ![]() ![]() Adem G ![]() İzin hakkı anayasal bir haktır ![]() ![]() İşverenlerin yıllık izin kullandırmak yerine işçilere bunun yerine parasını ödemesi yasal değildir ![]() Ancak iş sözleşmesi sona erdiğinde işçinin kullanmadığı yıllık izinleri varsa bunun ücretini son ücret üzerinden işçiye ödemek zorundadır ![]() Ne zaman emekli olurum? 09 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SSK girişinize göre 25 yıl, 50 yaş ve 5375 prim gün şartlarına tabisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SSK girişinize göre 25 yıl, 53 yaş ve 5600 prim gün şartlarına tabisiniz ![]() ![]() Bu durumda 5525 prim günü tamamlayarak 52 yaşınızın dolacağı 10 ![]() ![]() Ali ŞERBETÇİ http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/al...atsiz-atilamaz
![]() |
|