![]() |
500 Bin Kişiye Maaş Bağlanacak . |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 500 Bin Kişiye Maaş Bağlanacak .Yıllık izin sebebiyle köşe yazılarımıza kısa bir ara versek de çalışma hayatı ve sosyal güvenliğin gündemi hız kesmedi ![]() Torba Kanun'dan yönetmeliklere kadar çalışanları ve emeklileri yakından ilgilendiren pek çok düzenleme yürürlüğe girdi ![]() ![]() Muhtaçlık aylığı kolaylaştı Son Torba Kanun kapsamında, halk arasında muhtaçlık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığında, muhtaçlar lehine düzenleme yapıldı ![]() ![]() ![]() Malullük kapsamı genişliyor Yine binlerce vatandaşımızı ilgilendiren bir diğer değişiklik de malulen emeklilik konusunda yapıldı ![]() ![]() - Böbrek, kalp ve karaciğer gibi organ nakli olan vatandaşın malullük aylığı kesilmeyecek ![]() - Sara hastalarına da malullük aylığı bağlanacak ![]() - Malulen emeklilik talebinde bulunan vatandaşın farklı kronik rahatsızlıklarının tamamı göz önünde bulundurularak aylık bağlanmasına karar verilecek ![]() - Tek taraflı felçlilere de malullük aylığı bağlanacak ![]() Yapılan düzenleme 1 Eylül 2013 itibariyle yürürlüğe girmiş olacak ![]() ![]() Gerek muhtaçlık aylığında gerekse malulen emeklilik konusunda yapılan değişikliklerle birlikte yaklaşık 500 bin muhtaç, engelli ve hasta vatandaşın aylığa kavuşması mümkün olacak ![]() 1 Ocak'ta İSG kapsamındasınız Soru: Sadettin Bey, ben yirmi işçinin çalıştığı bir demir ferforje imalatı işyeri sahibiyim ![]() ![]() ![]() Cevap: İşyeriniz tehlike sınıflandırmasında 'çok tehlikeli' sınıfta yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Toplam hizmete bakılır Soru: Sadettin Bey, ben 1996 Şubat ayında ilk defa sigortalı oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap: Değerli okurum, 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: http://www.bugun.com.tr/500-bin-kisi...-yazisi-756483
![]() |
|