![]() |
Gökçeada'daki Rum Okuluna Onay çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Gökçeada'daki Rum Okuluna Onay çıktıGökçeada'daki Rum okuluna onay çıktı Milli Eğitim Bakanı, Gökçeada'daki okula onay verildiğini açıkladı ![]() Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gökçeada'daki Rum okuluna onay verildiğini açıkladı ![]() 1964 YILINDA KAPATILMIŞTI Avcı, 1951 yılında faaliyete başlayan Rum azınlık okulunun 1964'te kurucu isteği doğrultusunda kapatıldığını hatırlattı ![]() AÇILIŞ İZNİ VERDİK Başvuru üzerine aynı binada Rum azınlık okulu açılması talebinin Bakanlık tarafından onaylandığını belirten Avcı, bugün itibarıyla Özel Gökçeada Rum İlkokuluna açılış izni verdiklerini söyledi ![]() Bu arada, 2011'den bugüne İstanbul'daki Rum azınlık okullarından üçü ilköğretim okulu, biri de lise olmak üzere toplam 4 Rum okulu, kurucularının istekleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığınca kapatıldı ![]() Bakanlığın azınlıklara ait okulların kendi istekleri doğrultusunda açılması veya kapatılması yönünde gelen talepleri önemle değerlendirdiği bildirildi ![]() Akşam
![]() |
|