Kendine Güven Nasıl Sağlanır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kendine Güven Nasıl SağlanırUtangaçligi yenmek: Dikkatler bir kisi üzerinde yogunlastirildiginda o kisi huzursuz olur Yogun ilgi dikkat ve cesareti kirar Korkuyu birakip rahat ve dengeli davranmalidir![]() Güven ve kibir: Güven hayat hakkinda güven duygusudur Kibir ise sahip olmadigi güven duygusunun varligini baskalarina ispatlamaya çalismaktir![]() Basarisizlik korkusu: Kendine güveni basarisizlik korkusu bozar Basarili olacagina inanma basariyi getirir![]() Alaya alinma korkusu: Hayat boyunca komik duruma düsünce kizarip kekeleriz ![]() Reddedilme korkusu: Bazi insanlar arkadas sahibi olmaktan korkar Reddedilmekten korktugu için yalniz yasamayi tercih eder![]() Onaylanmama korkusu: Kekemelik genelde aile tarafindan istenen mükemmelligin sonucudur onaylanmama korkusunun bir sonucudur ![]() Kötü sonuçla karsilasma korkusu: Kötü sonuçla karsilasma ve bunun üstesinden gelememe korkusu yüzünden insanlar riskli islere girip büyüyemezler ![]() Neye güveniyoruz: Güvensizlik herseyin sinirli insan benligine bagli olduguna inanmaktan kaynaklanir Kendi gücümüz ve zekamiz mücadele etmek için yeterli degildir Tüm güç ve zekanin sahibi olan Allah’a (cc) gitmeliyiz![]() Güven kazanmanin yolu: Herseyin içimizden geldigine inanmaliyiz Güç ve erdem Allah’indir (cc)![]() Korkuyu yenmek: Allah (cc) sevgisi korkuyu safdisi birakir Içimizdeki güç ve zekaya inanirsak herseyi hallederiz![]() Meditasyon: Günde en az 15 dakikamizi Allah’in (cc) büyüklügünü ve yerini düsünmekle meditasyona ayirmaliyiz Dogru yolu göstermesi için içinize dönün![]() Kendini yönetme: Basarsizliktan korkmuyorum Içimden gelen sese inaniyor ve güveniyorum Hayati nese ve sevgi olarak görüyorum Nerede olursam olayim Allah’a (cc) güveniyorum![]() KARAR VERMEK Düsüncelerine hakim olamayanlar davranislarina da hakim olamazlar ![]() Kesin karar: Karar vermeyen ilerleyemez Kararsizlik olursa bilinçalti karmasaya düser Biz çogu açilari kendimiz seçeriz![]() Kararsizliktan kurtulma: Kagit kalemle degisik ihtimalleri ve sonuçlarini yazin Yatmadan önce bilinçaltina soru yöneltin ve sabaha cevabini bekleyin Hayat durmadan degisiyor Bu yüzden esnek olun Yasadiklarimiz inandiklarimizin sonucudur![]() Kendini yönetme: Ben kararli bir insanim Içimdeki mükemmeli kullanmak için aklimi kullanmaliyim
|
|
|
|