Acılar Sevgiyle Tatlılaşır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılar Sevgiyle TatlılaşırLokman işinde becerikli sadık ve sevilen bir köleydi![]() Efendisi ona oğullarından daha çok güvenirdi Çünkü o![]() görünüşte köleydi ama nefsinin efendisiydi Efendisi ondakibu olgunluğun farkındaydı Lokman'ı âzat etmek için uygun bir fırsat kolluyordu![]() Efendinin önüne yemek geldiğinde Lokman'ı çağırır önce onun yemesini isterdi Onun yiyip içtiklerini zevkle yer yemediklerine elini sürmezdi![]() Bir gün efendiye bir kavun hediye getirdiler Her zamanolduğu gibi Lokman'ı çağırttı Kavundan bir dilim kesipLokman'a uzattı Lokman ikram edilen kavunu iştahla yedi![]() Efendi bir dilim daha verdi Lokman aynı şekilde onu da yiyipbitirdi Efendi Lokman'ın kavunu iştahla yediğini görünce çoksevdiğini düşünerek bir dilim kalasıya kadar hepsini ikrametti Son kalan dilimi ağzına götürüp bir lokma alınca![]() kavunun tadının zehir gibi olduğunu farketti Kavununacılığından gözünden ateş çıktı Boğazı yandı Dili kabardı![]() Ağzındaki acılık gittikten sonra Lokman'a ''Böyle acı kavununasıl iştahla yedin?'' diye sordu Lokman ''Efendim! Bugünekadar sizin birçok güzel ikramınıza nâil oldum Acı olduğunubilmeyerek verdiğiniz bu ikramı geri çevirmekten utandım![]() Ayrıca size olan sevgim kavunun acılığını banahissettirmedi '' dedi![]() *** Acılar sevgiyle tatlılaşırBakır yoğurulunca sevgiyle altın olurBulanmışlar sevgiyle durulurDertler sevgiyle devasını bulurSevgi ölüyü diriltirŞahı ise sana köle yapar |
|
|
|