![]() |
Kadınları Sabote Eden 12 Cümle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınları Sabote Eden 12 CümleKişinin kendi kendine yaptığı olumsuz iç konuşmalar nedeniyle özgüveninin düşmesi ve kendini gerçekleştirmesinin engellenmesi olarak tanımlanan “Self Sabotaj” ![]() ![]() International Hospital’dan Psikolog Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Psikolog Dr ![]() ![]() -Diğerlerinden farklıyım ![]() ![]() -Ben zaten her zaman geriden giderim ![]() -Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim) ![]() -En iyisi olmalıyım ![]() -Keşke daha zeki bir kadın olsaydım ![]() -Herkes benden daha çok çalışıyor ![]() -Ben beceriksizin tekiyim ![]() -Hafızam pek iyi değildir ![]() -İsimleri aklımda tutamam ![]() -Benden bir şey olmaz ![]() -Çok sinirliyim ![]() ![]() ![]() -Korkağın tekiyim ![]() İÇ SESİMİZİN TONUNU ANNEMİZİN TAVRI BELİRLİYOR Çocuklar konuşmaya ilk başladıklarında yapacaklarını tek tek ifade ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukken anneniz izin vermemesine rağmen bardaktan su içmeyi istediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anneniz olaya daha sakin de yaklaşabilir ![]() ![]() 40 KERE SÖYLEYİNCE OLUYOR! İç konuşmaların öğrenilmesi zamanla olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Psikolog Yeşilyurt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi kendinizi sabote etmekten kurtulmak için şu soruların yanıtlarını arayabilirsiniz: -Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? -Bu durum için başka bir bakış açısı olabilir mi? -Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? -Kendinize gerçekçi olmayan standartlar mı belirliyorsunuz? -Sorunlarla baş edebilme yeteneğinizi mi küçümsüyorsunuz? |
![]() |
![]() |
|