![]() |
Kendinizi İddialı Biri Olmaya İkna Edin ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendinizi İddialı Biri Olmaya İkna Edin !Onları diğerlerine eşit ve değerli olduklarını düşündüren şey nedir? “Kimlikleri” elbette; yani kendilerini algılayış biçimleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimliği biçimlendirmenin temel bileşenlerinden birisi iç konuşmalardır ![]() ![]() ![]() ![]() Hata yaptığınızda (“Hay Allah ![]() Zor bir işin üstesinden geldiğinizde (“Vay ![]() ![]() Övgü aldığınızda (“İndirimden aldığım eski bir gömlek sadece” ya da “Ya evet ![]() Başarısız olduğunuzda ( “Bunu yapmayı asla başaramıyacağım” ya da “Hımm ![]() İnsanlar özgüvenlerini kendilerine başarıyı içselleştiren mesajlar (Heyoo ![]() ![]() ![]() ![]() “Benim neyim eksik ki?” görüşünü geliştirmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinizle yaptığınız konuşmaları etkin biçimde denetim altına almanız kendiniz hakkında sahip olduğunuz inançları değiştirecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendiniz ve fikirleriniz konusunda güven duygunuzun arttığını hissettiğinizde ![]() ![]() İddialı insanlar görüşlerinin duyulduğu duygusuna sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte iddialı iletişim için size basit bir reçete: Bir seferde sadece tek bir konuyu ele alın ![]() Karşınızdakini yaralama ya da lafı ağzına tıkayıp zafer kazanma arzunuzu bastırın ![]() “Sen” dili yerine “Ben” dilini kullanın ![]() Dilinizi “Hep” ya da “asla” gibi sözcükler dahil ![]() ![]() Kişiye değil ![]() ![]() Fark ettiğiniz ya da doğru bildiğiniz konular hakkında konuşun ![]() Davranışın siz dahil insanlar üzerindeki somut ve soyut etkilerini açıklayın ![]() Gerçekleşmesinden hoşnut olacağınız şeyleri ifade edin ![]() Dinleyin ve karşınızdakilere temel ölçüde saygı gösterin Olumlu iç konuşma ve iddialı iletişim becerilerini birlikte kullanabilirseniz düşlerinizi gerçekleştirme ve ilişkilerinizi geliştirme yolunda ilerlemeye başlarsınız ![]() Unutmayın ![]() ![]() Alana Billingham Liderlik Becerileri Eğitmeni Çeviren: Özcan Kabakçıoğlu |
![]() |
![]() |
|