Zeytinli Kelebek Poğaça |
06-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Zeytinli Kelebek PoğaçaZeytinli kelebek poğaça Zeytinli kelebek poğaça malzemeleri
Hamur için; maya ve toz şeker komposto kasesine alınıp ılık su eklenerek kabarması beklenir Un derin bir kaba elenip tuz ile harmanlanır ortası havuz gibi açılır, yumurta akı, sıvı yağ eklenip kabarmış maya eklenerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapılır Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat mayalandırılır Mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılarak her biri aşağıdaki resimdeki gibi tatlı tabağı büyüklüğünde açılır 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürülür Aşağıdaki resimdeki gibi köşelerinden katlanır Keskin bir bıçak veya mutfak makası ile kenarlarından kesilir Kesilen kulakçıklar geriye doğru açılır ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp, yumurta sarısı sürülür ve susam serpilip fırın ayarı önce 165 derecede 15 dakika, sonra 180 dereceye yükseltilip kızarana kadar pişirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|