Tavada Pirinçli Tavuk |
06-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavada Pirinçli TavukTavada Pirinçli Tavuk Malzemeler: * 250 gram pirinç * Tuz * 2 diş sarımsak * 1 yeşil dolmalık biber * 2 sarı dolmalık biber * 2 adet havuç * 600 gram tavuk göğüs * 3 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı sirke * Acı biber sosu Hazırlanması: * Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirin * Sarımsağı soyup ince ince kıyın Ardından soya sosu, sirke ve yarım tatlı kaşığı acı biber sosu ile karıştırın * Biberleri yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın Tekrar yıkayıp ince şeritler halinde doğrayın * Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın * Eti temizleyip küçük parçalar halinde doğrayın Sıvıyağı bir tavada kızdırıp eti 5 dakika kadar kavurun * Havucu ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin * Sarımsaklı sosu ve biberi tavaya ilave edip, et ve havuç pişene kadar kavurun * Karışımı tuz ve acı biber sosu ile tatlandırın * Yemeği pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|