![]() |
Çantada Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çantada TavukÇantada Tavuk Malzemeler: * 200 gram fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor) * 6 adet mantar * 4 adet milföy hamuru * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * Çay kaşığının ucuyla köri * Yarım çay kaşığı kırmızı biber * Tuz * 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır * 1 küçük kutu krema – 200 ml * 1 küçük diş sarımsak Hazırlanması: * Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no’lu resimdeki gibi kesin * Hamuru 2 ve 3 no’lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ![]() * Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no’lu resimdeki gibi olacak ![]() ![]() ![]() * Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın ![]() * Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun ![]() * Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin ![]() * Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin ![]() * Kremayı ve mısırları ekleyin ![]() * Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur ![]() * İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin ![]() * Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun ![]() * Yanında salata ile servise edin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|