![]() |
Pelmeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() PelmeniPelmeni Malzemeler: * 1 adet yumurta * Göz kararı un * Su * Tuz Sosu İçin : * Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir) İç Harcı İçin : * 300 gram kıyma * 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış) * Tuz * Karabiber Hazırlanması: * Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın ![]() ![]() * Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin ![]() ![]() ![]() * Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz ![]() * Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapabilirsiniz ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pelmeni |
![]() |
![]() |
#2 |
peri
|
![]() Cevap : PelmeniEllerine saglık ablacıgım ![]()
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|