Pelmeni |
06-16-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
PelmeniPelmeni Malzemeler: * 1 adet yumurta * Göz kararı un * Su * Tuz Sosu İçin : * Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir) İç Harcı İçin : * 300 gram kıyma * 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış) * Tuz * Karabiber Hazırlanması: * Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın * Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin * Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz * Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Pelmeni |
06-16-2010 | #2 |
peri
|
Cevap : PelmeniEllerine saglık ablacıgım
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|