![]() |
Patatesli Tepsi Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Patatesli Tepsi EkmeğiPatatesli Tepsi Ekmeği Malzemeler: 3¼ bardak beyaz un 1 orta boy patates (200gm civarında) 1½ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tarifi Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın ![]() ![]() Ilıyınca patatesleri bir kaba alıp çatalla iyice ezip püre haline getirin ![]() ![]() Unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin ![]() Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() 45 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|