|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anayasa, atanır, mahkemesi, tarafından, üyeleri |
![]() |
Anayasa Mahkemesi Üyeleri Kim Tarafından Atanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anayasa Mahkemesi Üyeleri Kim Tarafından AtanırAnayasa Mahkemesi üyeleri kim tarafından atanır Anayasa Mahkemesi üyeleri kim tarafından atanır FrmSinsi Anayasa Mahkemesi üyeleri kim tarafından atanır Hakkında |
![]() |
![]() |
![]() |
Anayasa Mahkemesi Üyeleri Kim Tarafından Atanır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anayasa Mahkemesi Üyeleri Kim Tarafından AtanırAnayasa mahkemesi üyelerini kim seçer? kpssCumhurbaşkanı(14 üyeyi) ve TBMM(3 üyeyi) seçer ![]() *Türkiye Büyük Millet Meclisi; -2 üyeyi Sayıştay Genel Kurulunun kendi başkan ve üyeleri arasından, her boş yer için gösterecekleri üçer aday içinden, -1 üyeyi ise baro başkanlarının serbest avukatlar arasından gösterecekleri üç aday içinden yapacağı gizli oylamayla seçer ![]() ![]() ![]() *Cumhurbaşkanı; -3 üyeyi Yargıtay, -2 üyeyi Danıştay, -1 üyeyi Askerî Yargıtay, -1 üyeyi Askerî Yüksek İdare Mahkemesi genel kurullarınca kendi başkan ve üyeleri arasından her boş yer için gösterecekleri üçer aday içinden; -3 üyeyi (en az ikisi hukukçu olmak üzere) Yükseköğretim Kurulunun kendi üyesi olmayan yükseköğretim kurumlarının hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında görev yapan öğretim üyeleri arasından göstereceği üçer aday içinden; -4 üyeyi üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar, birinci sınıf hâkim ve savcılar ile en az beş yıl raportörlük yapmış Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından seçer ![]() |
![]() |
![]() |
|