Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cephenin, karabekir, kazım, kimdir, komutanıdır

Kazım Karabekir Kimdir -Hangi Cephenin Komutanıdır.

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

kazım karabekir kimdir -hangi cephenin komutanıdır
kazım karabekir kimdir -hangi cephenin komutanıdır FrmSinsi kazım karabekir kimdir -hangi cephenin komutanıdır Hakkında

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kurtuluş Savaşı Doğu Cephesi Komutanının Kazım Karabekir Kazım Karabekir (1882-1948) Türk askeri ve siyaset adamıdır Kurtuluş Savaşı'nda, Doğu cephesi komutanlığı yapmıştır

Mondros Mütarekesi'nden sonra kuvvetlerini dağıtmayan tek komutan Kazım Karabekir Paşa idi Mustafa Kemal Paşa'nın Temmuz 1919 yılında askerlikten istifası üzerine hiç tereddüt etmeden Kolordusu ile kendisine bağlandığını ve emrinde olduğunu belirtmiştir Eylül 1920 tarihinde

Doğu Cephesi Komutanı sıfatı ile Ermeniler üzerine taarruza başladı; Sarıkamış, Kars, Ardahan, Artvin ve Batum'u aldıktan sonra Gümrü'ye doğru harekata geçersen ateşkes teklifi aldı 3 Aralık 1920'de

Ermeniler ile Gümrü, 13 Ekim 1921'de de Sovyetlerle Kars Antlaşmalarını imzaladı ve Türkiye'nin Doğu sınırlarının kesinleşmesini sağladı Büyük Zafer'den sonra Birinci Ordu Komutanlığına atandı Bu görevdeyken Korgeneral rütbesine yükseldi 1924 yılında bu görevinden istifa etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com