Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, istiklal, kimdir, marşı, millete, yazdırmasındiyen

'Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın'diyen Kimdir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'diyen kimdir?
'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'diyen kimdir? FrmSinsi 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'diyen kimdir? Hakkında

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

mehmet akif ersoy'un istiklal marşı'nın değişmesi tartışmaları üzerine söylediği "allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın" sözünün karakter sınırı nedeniyle sözlük formatına uyarlanmış hali konuya dair sözlerinin tamamını verelim de tam olsun:

"o günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi o şiir milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır

o şiir bir daha yazılamaz, o'nu ben de yazamam o'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım o şiir artık benim değil, milletin malıdır benim, millete en kıymetli hediyem budur allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın
mehmet akif ersoy'un istiklal marşı'nın değişmesi tartışmaları üzerine söylediği "allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın" sözünün karakter sınırı nedeniyle sözlük formatına uyarlanmış hali konuya dair sözlerinin tamamını verelim de tam olsun: "o günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi o şiir milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır o şiir bir daha yazılamaz, o'nu ben de yazamam o'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım o şiir artık benim değil, milletin malıdır benim, millete en kıymetli hediyem budur allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com