12-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
'Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın'diyen Kimdir?
mehmet akif ersoy'un istiklal marşı'nın değişmesi tartışmaları üzerine söylediği "allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın" sözünün karakter sınırı nedeniyle sözlük formatına uyarlanmış hali konuya dair sözlerinin tamamını verelim de tam olsun:
"o günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi o şiir milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır  
o şiir bir daha yazılamaz, o'nu ben de yazamam o'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım o şiir artık benim değil, milletin malıdır benim, millete en kıymetli hediyem budur allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın
mehmet akif ersoy'un istiklal marşı'nın değişmesi tartışmaları üzerine söylediği "allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın" sözünün karakter sınırı nedeniyle sözlük formatına uyarlanmış hali konuya dair sözlerinin tamamını verelim de tam olsun: "o günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi o şiir milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır  o şiir bir daha yazılamaz, o'nu ben de yazamam o'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım o şiir artık benim değil, milletin malıdır benim, millete en kıymetli hediyem budur allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın
|
|
|