![]() |
Fikirler Kurşun Geçirmez |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Fikirler Kurşun Geçirmez![]() bu maskenin altında bir yüz var ![]() ![]() ![]() ancak benim değil ![]() ne altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz ![]() ![]() ![]() ne de altındaki kemiklerden ![]() bu maskenin altında etten daha fazlası var ![]() bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! ![]() ![]() hatırla, 5 kasım'ı hatırla barut ihanetini ve komplosunu zaten aklım almaz barut ihanetinin neden unutulacağını ama ya adam? biliyorum, adı guy fawkes idi ![]() ![]() ![]() bu ülkeye neyin unutulduğunu anımsatmak için ![]() 400 yıldan fazla bir süre önce, bu vatansever, kasımın 5'ini ![]() ![]() ![]() ebediyen hafızamıza kazımayı diledi ![]() hayali, eşitlik, adalet ve özgürlüğün kelimelerden öte olduğunu ![]() ![]() ![]() dünyaya anımsatmaktı ![]() kelimeler görece kavramlardır ![]() eğer bir şey görmüyorsanız… ve biliyorum; 1605'de parlamento binası'nı patlatmaya çalıştı ![]() ama kimdi gerçekte? neye benziyordu? bize fikirleri hatırlayın dendi, adamı değil ![]() çünkü bir adam başarısız olabilir ![]() yakalanabilir, öldürülebilir ve unutulabilir ![]() ama 400 yıl sonra ![]() ![]() ![]() bir fikir hâlâ dünyayı değiştirebilir ![]() fikirlerin gücüne bizzat şahit oldum ![]() fikirler adına öldürülen ve fikirleri savunurken ölen insanları gördüm ![]() yalnız, bir fikri öpemez ona dokunamaz veya onu tutamazsınız ![]() fikirler kan ağlamaz ![]() acıyı hissetmezler ![]() sevmezler ![]() diyorum ki, bu gece o rıhtımlara gidip abd’ne ait her şeyi yerle bir edelim! kim benimle birlikte? söyleyin, hanginiz benimle? her şeyi ama her şeyi olan bir ülkeydi orası ![]() ![]() ![]() ama şimdi, 20 yıl sonrası, ne olacak? dünyanın en büyük cüzamlı topluluğu! başlattıkları savaş değildi ![]() saldıkları veba değildi ![]() hüküm'dü ![]() kimse geçmişinden kaçamaz ![]() kimse hüküm'den kaçamaz ![]() toplumlar, kendi devletlerinden korkmamalı ![]() devletler, kendi toplumlarından korkmalı ![]() bina nasıl bir sembolse, onu yıkma eylemi de bir semboldür ![]() sembollere anlam kazandıran insanlardır ![]() tek başlarına semboller anlamsızdır ama yeteri kadar insanla ![]() ![]() ![]() bir binayı havaya uçurmak dünyayı değiştirebilir ![]() şiddet iyi amaçlar için kullanılabilir ![]() bu maskenin altında bir yüz var ![]() ![]() ![]() ancak benim değil ![]() ne altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz ![]() ![]() ![]() ne de altındaki kemiklerden ![]() bu maskenin altında etten daha fazlası var ![]() bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! ![]() ![]() bu gece size en ciddi yeminimi ediyorum ![]() ![]() ![]() adalet hızlı olacak ![]() ![]() ![]() dürüst olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ve merhametsiz olacak ![]() V For Vendetta
![]() |
![]() |
Cevap : Fikirler Kurşun Geçirmez |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Fikirler Kurşun Geçirmezİzleyebileceğiniz en güzel film ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|