Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Dantel, Örgü ve El Sanatları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebek, kitre, yapılır

Kitre Bebek Nedir, Kitre Bebek Nasıl Yapılır

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kitre Bebek Nedir, Kitre Bebek Nasıl Yapılır

Kitre bebek yapımı, kitre bebek resimleri, kitre bebek nasıl yapılır

Kitre ebek sanatında iki tür teknik kullanılır Birincisinde başa kumaş gerilir, yüz hatları dikiş atılarak belirlenir ve iğne ile anlam kazandırılır, ikinci teknikte ise, tel ve kağıt üzerine sarılan başın üzerine pamuk katları kitre ile yapıştırılarak işlenir Bir heykeltıraş titizliği ile çalışılır Pamuk kuruduktan sonra boyama işlemine geçilir El ve ayak için ince tel üzerine parmaklar ayrı ayrı kitre ve pamukla sarılır Daha sonra parmaklar bir araya getirilerek iplikle bağlanır Pamukla etlendirilip, parmaklara hareket verilir

Kuruduktan sonra boyanır Ayaklara bacak için kalın tel, kollara ise daha ince tel kullanılır Bu eklenen tellerin üzerine yumuşak pelür kağıdı sarılır Kollar, bacaklar ve baş hazırlandıktan sonra, hepsi bağlanarak birleştirilir Bu işlem yapılırken insan vücudundaki 1/7 oranına dikkat edilir Beden kağıtla beslenip etlendirilir Kuruduktan sonra boyanır Son aşama olan kostüm hazırlanmadan önce, hangi yörenin kıyafeti giydirilecekse o kostüm hakkında araştırma yapmak lazımdır Kostüm dikilirken antik kumaşlar kullanılıp, otantik nakışlarla zenginleştirilir

İşte birkaç kitre bebek örneği

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com