|
|
Konu Araçları |
arıtma, atıksu, endüstriyel, evsel, kimyasalbiyolojik, sistemleri |
Evsel,Endüstriyel,Kimyasal-Biyolojik Atıksu Arıtma Sistemleri |
12-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evsel,Endüstriyel,Kimyasal-Biyolojik Atıksu Arıtma SistemleriEvsel Atıksu Arıtma Sistemleri Evsel atıksu arıtma sistemleri ETC tarafından paket (çelik konstrüksiyon) veya betonarme olarak dizayn edilmektedir Genel olarak kullanulan ekipmanlar; ızgara, atıksu besleme pompası, şamandra, blower, difüzör, air-lift veya geri devir pompası, klor dozlama pompası, elektrik kumanda panosudur Evsel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile genel olarak fiziksel ve biyolojik arıtma süreçleri kullanılır Uygulama Alanları Evsel arıtma tesisleri aşağıda verilen yerleşim alanlarında insan ihtiyaçları sonucunda oluşan evsel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile dizayn edilmektedir · Tatil Köyleri · Yazlıklar · Turistik Tesisler · Oteller · Konaklama Tesisleri · Restoranlar · Kooperatifler · Siteler · Toplu Konutlar · Şantiyeler · Fabrikalar Endüstriyel Atıksu Arıtma Sistemleri Atıksu Arıtma Sistemleri Evsel Nitelikli Atıksu Arıtma Sistemleri Endüstriyel Atıksu Arıtma Sistemleri Paket Arıtma Atıksu Arıtma Süreçleri Sanayi tesisleri, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri gibi çeşitli üretim prosesleri sonucunda oluşan atıksuların arıtılması amacı ile kurmuş olduğumuz endüstriyel atıksu arıtma sistemlerimiz atıksu karakterizasyonuna göre farklılık göstermektedir Üretim ve sanayi tesislerinin, üretim aşamalarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sonucunda oluşacak atıksuları, ilgili yönetmeliklerde belirtilen deşarj standartları içerisinde arıtması gerekmektedir Endüstriyel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile dizayn edilen atıksu arıtma sistemleri, boyutları ve arıtma üniteleri; sanayi/sektör türü, üretim yöntemi, atıksu miktarı, atıksuyun kirlilik değerleri ve alıcı ortam türüne göre değişiklik göstermektedir ETC, sanayi tesislerinden kaynaklanan atıksular ile ilgili olarak laboratuar şartlarında arıtılabilirlik testleri uygulamaktadır ve laboratuar ortamında yapılan çalışmaların sonucuna göre en uygun arıtma prosesini dizayn etmektedir Endüstriyel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile dizayn edilen atıksu arıtma sistemleri betonarme, paket (ST 37 sac) veya CTP malzemeden imal edilebilmektedir Kimyasal-Biyolojik Atıksu Arıtma Sistemi Anaerobik-Biyolojik Atıksu Arıtma Sistemi Akım Diyagramları Uygulama Alanları Endüstriyel atıksu arıtma tesisleri aşağıda verilen üretim tesislerinde gerçekleştirilen üretim faaliyetleri sonucunda oluşan atık suların arıtılması amacı ile dizayn edilmektedir · Et Entegre Tesisleri ve Kesimhaneler · Deri Fabrikaları · Un ve Makarna Üretim Tesisleri · Süt ve Süt Ürünleri Üretim tesisleri · Tekstil Fabrikaları · Konserve ve Deniz Ürünleri Üretim Fabrikaları · Karışık Endüstriyel Kökenli Atık sular (Organize Sanayi Bölgeleri) · Bitkisel Yağ Üretim Fabrikaları · Şarap ve Bira Fabrikaları |
|