|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| malı, markası, otomobil, peugeottürk, yaratmanız, zor |
Peugeot'türk Malı Otomobil Markası Yaratmanız Zor' |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peugeot'türk Malı Otomobil Markası Yaratmanız Zor'Peugeot Türkiye Genel Müdürü Vieux, yerli marka için en az 10-11 model oluşturulması gerektiğini söyledi ![]() Burcu GÖKSÜZOĞLU CNBC-e ![]() İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'yerli otomobil üretelim' çağrısıyla başlayan tartışmalar sürerken Peugeot'dan 'Yerli otomobil markası yaratmanız zor' açıklaması geldi CNBC-e'ye konuşan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, "Türk otomotiv sektörü oldukça güçlü ve sektörü daha da geliştirmek için çalışmalıyız Ancak bir Türk markası oluşturmak çok zorlu bir konu Bir marka yaratmak için çok sayıda parça biraraya gelmeli Oluşturulacak marka en az 10-11 araç modelini kapsamalı Bu nedenle, yerli marka için gerekecek yatırım tutarları son derece yüksek olur Ben Türkiye'yi çok iyi bir otomobil üretim merkezi olarak görüyorum" dedi Yerli marka için çok ciddi yatırımların gerektiğini söyleyen Vieux, Türkiye'yi daha çok stratejik bir üretim merkezi olarak tanımladı Benim yorumum tabi ki böyle olmasını isteyecekler Biz hep yedek parça yada üretim üsleri olalım Asgari ücretle çalışan ucuz ve KALİTELİ üretim yapan yan sanayileri olsun Zaten birbirleriyle ciddi rekabet halindeler ve Çin bu işlerde kalitesini arttırırsa iyice rekabette zorlanacaklar Bilgi zaten var bunun yanına cesur girişimcilerimizi eklersek ve devletimizin ÖTV ve diğer konularda güçlü duruşu ve en önemlisi halkımınızın koşulsuz desteği de olursa tabi ki desteği bu iş yapılır ve yapılacaktır Anadol ve Devrim o kısıtlı bilgi ve kaynaklarla yapılmıştı ama koruyucu gümrük politikası vardı Şimdi bu yok gümrük birliği ile rafa kalktı![]() Ama insanımızın da bunu istemekle kalmayıp tercihini yerli malından yana kullanması gerekir İç pazarda ciddi rakamlarda satmazsa üretim için gereken hammade,yarı madde ve ürün alımlarında alırken kazan avantajını kullanamaz Bir süre marka kalıcılığını ispatlayana kadar iç piyasada tercih edilmesi de şart Bana kalırsa alınacak araba aynı fiyat olsa bir ithal arabayla eminim halkımızın çoğu yabancıyı alır Öncelikle yabancı hayranlığını kırmamız lazım Aynı olay cep telefonunda da var Zaten bir kişi bunu başarırsa emin olun arkası gelecektir Cesaret,devletin kararlı politikaları özellikle yabancı firmaların tehditlerine (yatırımlarımızı çekeriz veya yapmayız gibi) karşı dayanıklılığı,halk desteği ile bu olay imkansız değil![]() Eren Ünal Endüstri Mühendisi |
|
|
|