|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
–, adı, ipuçları, network, tanımadıklarınızdan, yaratmak, örümcek |
![]() |
Tanımadıklarınızdan Örümcek Ağı Gibi Network Yaratmak – İpuçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanımadıklarınızdan Örümcek Ağı Gibi Network Yaratmak – İpuçlarıÇocuğunuzun okul arkadaşının ebeveynlerini ya da uçakta yan koltuğunuzda oturan yabancıdan önemli iş bağlantısı kurmak mümkün ![]() İK portalı HotJobs’un havuzundaki verilere göre işe iş arayanların yüzde 57’si ‘çevre’ faktörünün en önemli etkenlerden biri olduğunu düşünüyor ![]() ![]() ![]() Adım 1 – İyi ilişkinin ne olduğunu tanımla: Uzmanlara göre iyi bağlantılara sahip olmak her kesimden kişileri ajandanıza eklemenizle mümkün olur ![]() ![]() ![]() ![]() Adım 2 – Kontaklarını yönet: Verimlilik uzmanlarından Stever Robbins’e göre kontakları belli bir sisteme göre saklamak gerek ![]() ![]() Adım 3 – Değer katın: Listenize eklemek istediğiniz yeni kontağınıza iş hayatında neler yapabileceğinizi açıklamak pek çok uzmana göre kritik önem taşıyor ![]() ![]() ![]() Adım 4 – İrtibatı kesmeyin: İş çevrenizi genişletmek için dikkat etmeniz gereken diğer bir kural ise karşı tarafla olan irtibatı kesmemek ![]() ![]() Adım 5 – Kontak listene geri dön: İyi bir çevre yapmak için asla iş çevrelerinizden gelen e – posta ya da telefonları cevapsız bırakmayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|