![]() |
Maya - Maya Türleri - Maya Çeşitleri Hakkında Bilgiler Biyolojik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maya - Maya Türleri - Maya Çeşitleri Hakkında Bilgiler Biyolojik BilgilerMaya Mayalar tek hücreli mantarlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fizyoloji Maya türleri zorunlu aerobik veya istemli anaerobik (fakültatif anaerobik) fizyolojiye sahip olabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin glikoz fermantasyon reaksiyonu özetle şöyledir: C6H12O6 (glikoz) →2C2H5OH + 2CO2 Biyoteknolojide kullanımı Mayanın faydalı fizyolojik özellikleri onun biyoteknoloji alanında kullanılmasına yol açmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Modern biyoteknolojide maya başka canlılara ait proteinlerin ucuz yolla üretiminde kullanılmaktadır ![]() ![]() Üremesi Maya tomurcuklanma yoluyla eşeysiz olarak veya askospor oluşumu yoluyla eşeyli olarak ürer ![]() ![]() ![]() ![]() Büyüme ortamı Çoğu maya yüksek şekerli çevresel nümunelerden izole edilebilir ![]() ![]() ![]() Maya üretmek için kullanılan yaygın bir büyüme ortamı patates dekstroz agar (PDA) veya patates dekstroz ortamıdır ![]() ![]() ![]() ekmek mayası yapımı bira mayası nasıl ürer maya türleri ekmek mayası üretimi doğal ekmek mayası şarap mayası bira mayası fermantasyonu doğal maya bira mayası yapımı maya nasıl kabartır ekmek mayası fermantasyonla bira ve şarap üretimi doğal maya yapımı şarap yapımında kullanılan mayalar şarap yapımında hangi maya kullanılır |
![]() |
![]() |
|