Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fiziksel, havanın, özellikleri

Havanın Fiziksel Özellikleri

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havanın Fiziksel Özellikleri

Havanın Özellikleri Nelerdir

Havanın Fiziksel Özellikleri Hakkında Bilgi

Hava, dünyamızın çevresini saran bir gaz kitlesidir Yeryüzündeki hayat için çok önemlidir Hava olmazsa hiçbir canlı varlık olmaz

Hava bir bileşim değil, bir gazlar karışımıdır Bu durum en kesin şekilde hava sıvı hale getirilerek anlaşılır İşlem yapılırken önce belirli bir sıcaklıkta oksijen, daha düşük başka bir sıcaklıkta azot gazı sıvı haline geçer Bu olay havanın bir bileşim değil bir karışım olduğunun gösterir Çünkü hava bir bileşim olsaydı aynı sıcaklık derecesinde hepsi birden ya gaz haline geçer, ya da sıvılaşırdı

Havayı oluşturan gazların dağılım oranları aşağıdaki gibidir:

- % 78084 Azot

- % 209476 Oksijen

- % 0934 Argon

- % 00314 Karbondioksit

- % 0001818 Neon

- % 0000524 Helyum

- % 0002 Metan

- % 00 ile % 00001 arasında Hidrojen

- Xenon Ozon ve diğer gazlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com