Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanlar, cıvanın, kullanıldığı

Cıvanın Kullanıldığı Alanlar

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cıvanın Kullanıldığı Alanlar

Cıvanın Kullanıldığı Alanlar nelerdir
Cıvanın Kullanıldığı Alanlar hakkında bilgi

Termometre (sıcaklık ölçer) ve barometre (basınç ölçen alet) gibi bilimsel aygıtların yapımında kullanılır Ancak bu uygulamadan günümüzde vazgeçilmektedir
Cıva, platin ve demir hariç diğer metallerle "amalgam" adı verilen alaşımlar yapmaktadır Gümüş, kalay, kadmiyum ve cıvadan ibaret bir cins amalgam dişleri doldurmakta kullanılır Bu alaşım yeni hazırlandığında elle şekil verilir bir durumdadır Fakat kısa zamanda sertleşir
Cıvadan yapılmış bir devre anahtarı
Kırmızı cıva "(2)" sülfür (HgS) vermilion adı altında kırmızı boya olarak kullanılır Gemi teknelerinin su altındaki kısmı, bu boyayla boyanarak midye ve istiridyelerin tekneye yapışarak toplanmaları önlenir
Cıva buharlı lambalarda kullanılır Cıva buharlı lambalar, beyaz parlak bir ışık verir Cıva buharı çok zehirlidir Koklamak tehlikelidir
Ayrıca, aynaların sırlanmasında, altın ve gümüş üretiminde, tıpta tedavi maddesi olarak cıvadan faydalanılır
Bazı elektrik devre anahtarlarının yapımında da cıva kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com