Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hematit, mineraller

Mineraller - Hematit Nedir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mineraller - Hematit Nedir?

Hematit, Fe2O3 formundaki demir mineralidir Kan taşı olarak da bilinen hematitin en yaygın rengi kırmızıdır-kahverengidir Ayrıca siyahtan griye, sarıdan kahverengine kadar içerdiği diğer kayaçlardan ötürü farklı renkler de bulunur Pigment olarakta kullanılan hematit, çelik üretiminde kullanılan temel mineraldir

Kullanım târihçesi

Kırmızı tebeşir işletimi, insanlığın ilk teşebbüs ettiği madencilik dallarından biriydi Tarih öncesi çağlarda ilk kullanımı 164000 yıl öncey Pinnacle-Point adamı tarafından yapıldı Toz şeklindeki mineral, Güney Afrika'da bulunan Pinnacle Point mağrasında sosyal farklılaşma için kullanmıştı Hematit artıkları, takriben MÖ 80000 yılına ait mezarlarda bulunmaktadır Polonya'da bulunan Rydno ve Macaristan'daki Lovas yakınlarında paleolitik hematit çukurları bilinmektedir (MÖ 60000)
Avrupa'da bilinen en eski yeraltı maden ocakları Taşoz adasındaki Tzines ve Vaftochili'dedirler (MÖ 20000 ila MÖ 15000) Almanya'da buna benzer kapsamda tarih öncesi çağa ait madencilik izlerine Bad Sulzburg ve Münster vadîsinde (Kara Orman) rastlanır (MÖ 5000'de orada bulunulmuş Band seramik kültürü)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com