![]() |
Disakkaritler - Maltoz Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Disakkaritler - Maltoz Nedir?Disakkaritler - MaltozMaltoz Vikipedi, özgür ansiklopedi ![]() α-Maltoz Maltoz (malt şekeri veya di-glikoz olarak da bilinir), C12H22O11 moleküler formüllü bir disakkarittir ![]() ![]() Diğer karbonhidratlar gibi maltozun da hidrojen-oksijen oranı 2:1'dir ![]() Glikozidik bağ ile bağlanmış iki α-glikoz molekülünden oluşur, bu bağ birinci glikozun 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maltoz, biyokimyada glikozdan oluşmuş polimerler serisinin ikincisidir ![]() ![]() ![]() Nişasta, diastaz enzimi tarafından maltoza parçalanır ![]() Maltoz hidroliz yoluyla iki glikoz molekülüne ayrışır ![]() ![]() ![]() Çimlenen tahıl tohumlarında maltoz oluşumu alkol üretiminin önemli bir parçasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|