Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayın, dünyanın, uydusu, yapısı, özellikleri

Dünya'nın Uydusu Ay'ın Yapısı Ve Özellikleri

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya'nın Uydusu Ay'ın Yapısı Ve Özellikleri

Dünya
'nın Uydusu Ay'ın Yapısı Ve Özellikleri
Ay'ın Yapısı - Ay'ın Yapısı Hakkında - Ay'ın Yapısı Özellikleri

Ay?da birbirinden farklı iki kesim olduğunu Dünya?dan bile fark edebiliriz

Bunlardan biri karanlık, öbürü aydınlıktır Karanlık bölümde geniş, çorak, alçak ovalar vardır Bunlara ?maria? (denizler) adı verilmiştir Bunun nedeni bir zamanlar astronomların bu kesimlerin büyük okyanuslar olabileceklerine inanmalarıdır Bunlara hayal gücünü gösteren, süslü adlar verilmiştir: Sükunet Denizi, Sağnaklar Denizi, Fırtınalar Okyanusu gibi Işıklı kesimler ?terrea? (karalar) dır Bu bölgede 6000 metre kadar, hatta daha da yüksek dağlar, derin vadiler bulunur

Ay?da çok sayıda krater vardır Bunların çapları birkaç metreden 235 Km'ye uzanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com