|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, biçimleri, dersi, düşünceyi, edebiyat, geliştirme, konuları, paragrafta, yolları |
![]() |
Paragrafta Anlatım Biçimleri Ve Düşünceyi Geliştirme Yolları Edebiyat Dersi Konuları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paragrafta Anlatım Biçimleri Ve Düşünceyi Geliştirme Yolları Edebiyat Dersi Konuları1 ![]() a) Açıklama : Açık, sade bir dil kullanılır ![]() ![]() ![]() b) Tartışma: Samimi, konuşuyormuş gibi bir dille anlatım yapılır ![]() ![]() ![]() c) Betimleme (Tasvir) : Gözlemlemeye dayanır ![]() ![]() ![]() d) Öyküleme (Hikaye etme) : Olaya dayalı anlatım biçimidir ![]() ![]() ![]() 2 ![]() a) Tanımlama : Bir kavramın kendine has özelliklerini anlatmaya yarayan, “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Tanık Gösterme : Bir düşünceyi ünlü kişilerin sözlerinden yararlanarak, inandırıcı kılmaktır ![]() ![]() c) Benzetme: Anlatılan düşünceye güç ve güzellik katmak, bir şeyin niteliğini anlatmak için; o niteliği, tam olarak taşıyan bir şeyle göstermektir ![]() ![]() d) Örneklendirme: Düşünceye inandırıcılık kazandırmak için düşünceyi örneklerle açıklamaktır ![]() ![]() ![]() e) Karşılaştırma: Birden fazla varlık ya da kavram arasındaki benzerlik ve farklılıklardan yararlanarak düşünceyi geliştirmektir ![]() ![]() f) Nesnel Anlatım: Yazar, kendi duygularına ve düşüncelerine yer vermez, ispatlanabilir yargılardır ![]() ![]() g) Öznel Anlatım: Yazarın kişisel duygularının ve düşüncelerinin yer aldığı anlatımdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|